Masala Chai rețetă proprie pentru Chai Latte | 250 g | Produsă în România
80 LEI
Inspirată din tradiția indiană, rețeta noastră proprie de Masala Chai este un ceai condimentat, cu note dulci-picante dar în același timp echilibrat. Condimentele procesate manual sunt încinse pentru a le potența paleta de gusturi și miresme, apoi acoperite cu miere pentru a menține aromele proaspete până la prepararea ceaiului. Datorită ingredientelor, Masala Chai este o sursă bogata de antioxidanți.
INGREDIENTE: ceai negru, miere, ghimbir, cardamom, scorțișoară de Ceylon, cuișoare, anason, fenicul, piper, sare.
PREPARARE
Chai cu apă: adaugă 250 ml apă fierbinte (95°C) peste 15 gr Chai. Infuzează 2’ 30’’ și strecoară.
Chai la ibric (Chai Latte): incălzește 250 ml lapte* cu Chai (o lingură cu varf) la temperatură medie, amestecand până face spumă. Strecoară.
*Recomandăm lapte de vacă degresat sau vegetal (soia sau migdale) neindulcit.
Adaugă miere, după gust.